Πυρά Αχτσιόγλου σε Μητσοτάκη: “Εμφανίστηκε σαν ελέω θεού μονάρχης”

0
77

«Η πολιτική αλαζονεία του πρωθυπουργού είναι τέτοιου μεγέθους που δημιουργεί ένα αγεφύρωτο χάσμα με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη ΔΕΘ σαν ελέω θεού μονάρχης», με «πολύ μεγάλη απόσταση από τη δυσβάσταχτη πραγματικότητα που βιώνουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας. Μίλησε για πολίτες που αναπνέουν έναν αέρα ευρωστίας και δημοκρατίας, την ώρα που η χώρα ταλανίζεται από το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, για το οποίο τη βασική ευθύνη φέρει ο ίδιος», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Αθήνα 98,4”.

«Η πολιτική αλαζονεία του πρωθυπουργού είναι τέτοιου μεγέθους που δημιουργεί ένα αγεφύρωτο χάσμα με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα», πρόσθεσε.

«Για το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα καινούργιο, συνεχίζει ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με συνθήκες που προδιαγράφονται χειρότερες», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ επιμένει να αφήνει ανέπαφο τον μηχανισμό αισχροκέρδειας και σώρευσης υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, τον οποίο τροφοδοτεί γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση εισπράττει αυξημένους φόρους λόγω της ακρίβειας και τα χρήματα αυτά μέσω των επιδοτήσεων καταλήγουν στις εταιρείες παραγωγών ενέργειας, ενώ οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν αυξημένους λογαριασμούς. Εδώ δεν πρόκειται για αναδιανομή μέσω της φορολογίας όπως δικαιολογείται η ΝΔ, αλλά για διαρκή τροφοδότηση των υπερκερδών των καρτέλ. Με τον κ. Μητσοτάκη η ακρίβεια ζει και βασιλεύει και δεν φρενάρει πουθενά, αυτό έχει γίνει βίωμα των πολιτών».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για «ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, με πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αποσύνδεσή της από το φυσικό αέριο», υπογραμμίζοντας ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα καταθέσει στη ΔΕΘ τη συνολικά διαφορετική πολιτική που πρέπει να ασκηθεί στη χώρα και σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ακρίβειας, με παρέμβαση στην αγορά ενέργειας και σύγκρουση με συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, αλλά και για την ανασύνταξη της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις αναφορές του πρωθυπουργού στον εκλογικό νόμο δήλωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε μόνος του το θέμα του εκλογικού νόμου, για να πει μετά ότι δεν είναι κωλοτούμπας. Παίζει με τους θεσμούς. Εμείς είμαστε σαφείς και επιμένουμε στη σημασία της απλής αναλογικής και στην ανάγκη να υπάρχει αυτή η μορφή έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr