Πυροσβεστική: Στις 34 οι δασικές πυρκαγιές το προηγούμενο 24ωρο

0
41

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε 34 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που εκδηλώθηκαν, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συνδρομή παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα από την Πολωνία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Φωτιά Βίλια: Εκδηλώθηκε πριν από 6 ολόκληρες μέρες και στο πέρασμα της κατέκαψε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, καθώς και περιουσίες.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης κατόρθωσαν επιτέλους να οριοθετήσουν την φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια πριν από 6 μέρες και κατέκαψε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Σημειώνουμε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 41 εστίες πυρκαγιών από χθες.

Φωτιά Βίλια: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά

Η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί του Σαββάτου για τη φωτιά, στην οποία σημειώνει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ακόμα και τώρα είναι ισχυρές και βρίσκονται σε επιφυλακή.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2021

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. 

Συγκεκριμένα αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων η Πυροσβεστική αναφέρει ότι είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φωτιά Βίλια

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr