Ρωσία: Διάταγμα Πούτιν για πρόσθετα μέτρα κυβερνοασφάλειας

0
46
Διάταγμα για πρόσθετα μέτρα που διασφαλίζουν την ασφάλεια των πληροφοριών υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με την επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών, την οποία επικαλείται ρωσικό πρακτορείο Ρία Νοβόστι.

Όπως αναφέρεται, οι αναπληρωτές επικεφαλής των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων, των ανώτατων εκτελεστικών οργάνων της κρατικής εξουσίας των συστατικών οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των κρατικών ταμείων, των κρατικών εταιρειών και άλλων οργανισμών εξουσιοδοτούνται να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πληροφοριών των σχετικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού, πρόληψης και εξάλειψης των συνεπειών κυβερνοεπιθέσεων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2025, στη Ρωσία, αυτά τα τμήματα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν εργαλεία ασφάλειας πληροφοριών που προέρχονται από “μη φιλικές χώρες”.

Όπως αναφέρεται , η επιβολή των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία επηρέασαν τον τραπεζικό τομέα και την προσφορά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, καθώς πολλές εταιρίες παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών ανέστειλαν τις εργασίες τους στη Ρωσία.

Πηγή: Pagenews.gr