Ρωσία: Η Κεντρική Τράπεζα αναστέλλει τις αγορές χρυσού

0
31

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει τις αγορές χρυσού από τράπεζες για να δώσει προτεραιότητα στους ιδιώτες.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως αναστέλλει τις αγορές χρυσού από τράπεζες για να δώσει προτεραιότητα στους ιδιώτες. Συγκεκριμένα, η ρωσική κεντρική τράπεζα προέβη σε αυτή την ενέργεια ώστε αυτές να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση του πληθυσμού για το μέταλλο αυτό. «Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού, η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από τις 15 Μαρτίου 2022 την αγορά χρυσού από πιστωτικά ιδρύματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Αυξήθηκε η αγορά χρυσού στη Ρωσία

«Αυτή τη στιγμή, η ζήτηση του πληθυσμού για την αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε, λόγω κυρίως της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές αυτές», επισημαίνει η κεντρική τράπεζα. Η Τράπεζα της Ρωσίας επανέλαβε τις αγορές χρυσού στην εσωτερική αγορά πολύτιμων μετάλλων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναστολή της διαδικασίας αυτής, μετά την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Η κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού από ιδιώτες αποφασίσθηκε στη συνέχεια, μετά την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τους δυτικούς. Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αποφευχθούν οι αγορές ξένων νομισμάτων από τον πληθυσμό, οι οποίες εξασθενούν ακόμη περισσότερο το εθνικό νόμισμα.

Ρωσία: Έχουν δεσμευτεί σχεδόν τα μισά συναλλαγματικά αποθέματα της

Περίπου τα μισά συναλλαγματικά αποθέματα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας έχουν δεσμευτεί λόγω των κυρώσεων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αντόν Σιλουάνοφ «Είναι περίπου τα μισά αυτών των αποθεμάτων, που διαθέταμε. Ο συνολικός όγκος των αποθεμάτων είναι περίπου 640 δισ. δολάρια ΗΠΑ, περίπου τα 300 δισ. των αποθεμάτων τώρα βρίσκονται σε κατάσταση, στην οποία δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, στην Κίνα ασκούνται δυτικές πιέσεις για να περιορίσει το εμπόριο με τη Ρωσία, «ώστε να περιοριστεί η πρόσβαση σ’ εκείνα τα αποθέματα, τα οποία έχουμε σε γουάν, αλλά νομίζω ότι οι εταιρικές μας σχέσεις με την Κίνα θα επιτρέψουν παρ’ όλ’ αυτά να διατηρήσουμε εκείνη τη συνεργασία, που πετύχαμε, και όχι μόνο να τη διατηρήσουμε, αλλά και να την πολλαπλασιάσουμε υπό τις συνθήκες, που οι δυτικές αγορές κλείνουν».

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr