Ρωσία Κεντρική Τράπεζα κορωνοϊός: 100 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό

0
57

Ρωσία Κεντρική Τράπεζα κορωνοϊός: Συνεχίζονται να αυξάνονται με αστραπιαίο ρυθμό τα κρούσματα στη Ρωσία. Ειδικότερα, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 100 εργαζόμενοι διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους εργάζονται στη Μόσχα. Επιπλέον, η Ναμπιούλινα προσέθεσε ότι στην παρούσα φάση το 80% των υπαλλήλων της Κεντρικής Τράπεζας εργάζονται σε συνθήκες τηλεργασίας, ενώ στα παραρτήματα της τράπεζας το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 60-65%.

Νωρίτερα το μέλος του ΔΣ της Τράπεζας VTB Ντμίτρι Πιάνοφ είχε ανακοινώσει ότι περίπου 120 υπάλληλοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και ένας έχει πεθάνει.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 10.699 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, φθάνοντας τα 187.859 κρούσματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Συνολικά έχουν αναρρώσει 26.608 άτομα ενώ οι νεκροί έφθασαν τους 1.723. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν 98 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ πήραν εξιτήριο 2.805 ασθενείς.

Η Μόσχα εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία στον αριθμό των κρουσμάτων με 98.522 κρούσματα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ρωσική πρωτεύουσα καταγράφηκαν 5.846 νέα κρούσματα. Οι Μοσχοβίτες που έχουν ήδη αναρρώσει ή έχουν ανοσία στην νόσο μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες πλάσματος αίματος, δήλωσε η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα, προσθέτοντας ότι την πρόταση έχουν αποδεχθεί σχεδόν 300 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ρωσική πρωτεύουσα ήταν 6% και συνιστά την χαμηλότερη ένδειξη από την έναρξη της πανδημίας. Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που ανέρρωσαν αυξήθηκε κατά 11,8%. Επισημαίνεται, ότι 5.232 κρούσματα από τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων, δηλαδή ποσοστό 48,9%, είναι ασυμπτωματικά.

Δείτε την εικόνα που επικρατεί στις χώρες του Νότου, αλλά και πώς κυμαίνεται η κατάσταση στη Ρωσία:

Πηγή: Pagenews.gr