Ρωσία κορωνοϊός: Αναπτύσσει εμβόλιο με ανοσία 13-17 χρόνων – 3.500 μεταλλάξεις στη χώρα

0
59

Η Ομοσπονδιακή Ιατρική-Βιολογική Υπηρεσία της Ρωσίας αναπτύσσει εμβόλιο κατά του COVID με ανοσία σε κυτταρικό επίπεδο: το αντίσωμα διαρκεί για μήνες ενώ η κυτταρική ανοσία – για χρόνια, μερικές μάλιστα φορές θα φτάνουν τα 13 με 17 χρόνια.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα στο Βλαντίμιρ Πούτιν η επικεφαλής Βερονίκα Σκβόρτσοβα στην συνάντηση που είχαν νωρίτερα. Απευθυνόμενη προς το Ρώσο πρόεδρο η Βερονίκα Σκβόρτσοβα τόνισε πως: “το δεύτερο σημείο, αν μου επιτρέπετε, είναι η σημασία της ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογικής πλατφόρμας για τη δημιουργία εμβολίων κατά του COVID επόμενης γενιάς.

Αυτό θα είναι χρήσιμο σε περίπτωση που η μεταβλητότητα του ιού είναι τέτοια ώστε η μετάλλαξη στην S πρωτεΐνη στον τομέα των υποδοχέων να μην επιτρέπει τη σύνδεση των αντισωμάτων.

Αναπτύσσουμε ένα εμβόλιο που διαφέρει στο ότι δεν δρα στην πρωτεΐνη S, αλλά σε άλλα πρωτεϊνικά συστατικά του ιού και κυρίως ,προκαλεί την ανάπτυξη όχι χημικής ανοσίας δηλαδή, μέσω την ανάπτυξη αντισωμάτων, αλλά την ανάπτυξη της κυτταρικής ανοσίας,(κυτταροτοξική ανοσία) το πλεονέκτημα της οποίας είναι η διάρκεια.

Εάν η ανοσία αντισωμάτων (χημική) κατά κανόνα, διαρκεί για μήνες, η κυτταρική ανοσία διαρκεί για χρόνια και σε πειραματικό επίπεδο έχει αποδειχθεί ότι αυτή η ανοσία διατηρείται έως και 13-17 χρόνια.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε να πληροφορηθεί και την πορεία των μεταλλάξεων στη Ρωσία. Όπως του εξήγησε η Βερόνικα Σκαβαρτόσβα “μέχρι σήμερα έχουμε εντοπίσει 3.500 μεταλλάξεις σε Ρώσους πολίτες, είναι στην πραγματικότητα μονονουκλεοτιδίου, ουδέτερες, και όχι σημαντικές για την πορεία της λοίμωξης από κορονοϊό και είναι μονές, με εξαίρεση επτά μεταλλάξεις, η επικράτηση των οποίων υπερβαίνει το 5% στον πληθυσμό μας.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr