Ρωσία κορωνοϊός: Η Μόσχα παρατείνει τους περιορισμούς της μετακίνησης μέχρι τις 31 Μαΐου

0
54

Ρωσία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα που αφορούν την μετακίνηση πολιτών και την λειτουργία επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους και κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, της εστίασης και της ψυχαγωγίας, έως την 31η Μαΐου.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές έως την 31η Μαΐου όλες οι επιχειρήσεις στην Μόσχα στο τομέα των υπηρεσιών, του εμπορίου, της εστίασης, στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και σε άλλους μη παραγωγικούς τομείς, έως την 31η Μαΐου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι είναι ακόμη νωρίς να ανοίξουν τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις

Στην Μόσχα ισχύει καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας σε σχέση με τον κορωνοϊό. Από τις 29 Μαρτίου έχει επιβληθεί μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας των κατοίκων της πρωτεύουσας. Η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται σε περίπτωση που αυτό καθίσταται αναγκαίο για ιατρικούς λόγους, για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης ή απειλών, για να πάει κάποιος στην εργασία του, για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο του αλλά σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων από την οικία του, και για την απόρριψη των απορριμμάτων. Από τις 22 Απριλίου, η χρήση μέσων μεταφοράς επιτρέπεται στους κατόχους ψηφιακής άδειας κυκλοφορίας με αντίστοιχή βεβαίωση εξόδου, η οποία (άδεια) ελέγχεται αυτομάτως.

Παράλληλα δείτε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοιού στη Ρωσία:

Πηγή: Pagenews.gr