Ρωσία κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων – 232 νεκροί σε μια ημέρα

0
10

Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων στη Ρωσία ανήλθε σήμερα Παρασκευή (16 Οκτωβρίου), σε αριθμό – ρεκόρ φτάνοντας τα 15.150, περιλαμβανομένων 5.049 στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μόσχα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας, σε 1.369.313.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης, 232 θανάτους από τον φονικό μέσα στο τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο ανήλθε σε 23.723. Αυτή η ραγδαία αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό λοιπόν, ώθησε τη ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή, με αφορμή τον περιορισμό της πανδημίας, να προβεί σε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει να επιβιβάζονται στα δημόσια μέσα μεταφοράς της Μόσχας όσοι δεν χρησιμοποιούν μέσα ατομικής προστασίας και συγκεκριμένα μάσκα και γάντια ακόμα και αν έχουν βγάλει εισιτήριο.

Παράλληλα, ενισχύεται ο έλεγχος στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπου οι επιβάτες θα ελέγχονται αν φορούν γάντια και μάσκα. «Οι επιβάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα και γάντια. Ο έλεγχος στις συγκοινωνίες θα ενισχυθεί και στους ελέγχους που θα είναι πιο συχνοί θα συμμετέχουν και αστυνομικοί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής. Επίσης, στη Μόσχα από τις 19 Οκτωβρίου θα εφαρμοσθεί σύστημα αναγνώρισης επισκεπτών των νυχτερινών κέντρων με κωδικό QR (αναγνώρισης), σύμφωνα με ό,τι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης του δημάρχου της Μόσχας Αλεξέι Νεμεριούκ.

Με εντολή του δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν μάλιστα, τόνισε ο Νεμεριούκ, ότι θα επιβάλλονται διαφόρων ειδών κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν το μέτρο αυτό. Τα κέντρα διασκέδασης στη Μόσχα που λειτουργούν από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 06.00 το πρωί, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν κωδικό QR για την είσοδο πελατών, μετά τις 19 Οκτωβρίου θα υφίστανται τις σχετικές κυρώσεις για παραβίαση των επιδημιολογικών μέτρων. Τα πρόστιμα θα φθάνουν έως τις 500.000 ρούβλια ( 5.465 ευρώ). Πάντως, να αναφέρουμε πως τα μέτρα με τον κωδικό QR δεν αφορούν στη λειτουργία και τη χρήση των κινηματογράφων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr