Ρωσία: Κυρώσεις σε Αμερικανούς βουλευτές και Καναδούς γερουσιαστές

0
20

Με κυρώσεις απαντά η Ρωσία σε όσες της επιβάλλει η Δύση. Η Μόσχα ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος Αμερικανών και Καναδών , ως απάντηση σε ασυτές που επιβλήθηκαν από τις 2 χώρες σε μέλη της ρωσικής Δούμας τον περασμένο μήνα

Η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις σε βάρος 398 μελών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων και 87 καναδών γερουσιαστών, όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ σε βάρος 328 μελών της ρωσικής Δούμας και εκείνων που ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Καναδάς.

Παράλληλα, προαναγγέλλει πως θα ακολουθήσουν περαιτέρω κυρώσεις σε αντίποινα για τα τιμωρητικά μέτρα κατά της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης σήμερα την απέλαση κορυφαίου Τσέχου διπλωμάτη από τη Μόσχα, στον οποίο δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 16 Απριλίου για να εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Νωρίτερα σήμερα η Ελβετίαεν έκρινε κυρώσεις υιοθετώντας την ευρωπαϊκή γραμμή Επιπλέον, σε 200 πρόσωπα και άλλες οντότητες, μεταξύ τους και στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κατάλογος των κυρώσεων της Ελβετίας αντικατοπτρίζει τώρα πλήρως εκείνον της ΕΕ, ανέφερε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα στις 8 Απριλίου σαρωτικές νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εισαγωγές άνθρακα, ξύλου, χημικών και όλες οι συναλλαγές με τέσσερις ρωσικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η VTB.

Η Ελβετία παρέκκλινε από το πακέτο μόνο σε ό,τι αφορά απαγορεύσεις σε οδικές και θαλάσσιες μεταφορές στην ΕΕ, οι οποίες όπως είπε δεν χρειάζονται λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελβετίας.

Η χώρα ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει μέχρι τώρα παγώσει 7,5 δισ. ελβετικά φράγκα σε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία βάσει των κυρώσεων εναντίον των Ρώσων.

Επίσης το Λιχτενστάιν, έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις της ΕΕ. Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως έχει παγώσει περίπου 260 εκατ. ελβετικά φράγκα που συνδέονται με τη Ρωσία.

Αντίθετα από άλλες χώρες, η Ελβετία δεν έχει απελάσει Ρώσους διπλωμάτες σε αντίδραση για τους θανάτους αμάχων στην Μπούκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr