Ρωσία – Λαβρόφ: Η Δύση έχει συμφέροντα στην Ουκρανία

0
50

Νέες αιχμές κατά της Δύσης από τη Μόσχα, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να κατηγορεί τους Συμμάχους πως δεν επιθυμούν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία

Νέες αιχμές κατά της Δύσης από τη Μόσχα, με τον Σεργκέι Λαβρόφ να κατηγορεί τους Συμμάχους πως δεν επιθυμούν να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία. «Ο τελευταίος που απέδειξε πως η Δύση δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος, είναι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είπε τις προηγούμενες ημέρες ότι μια εκεχειρία θα ήταν προς το συμφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Μου είναι δύσκολο να πω σε τι βασίζεται μια τόσο ρηχή ανάλυση» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Η μόνη υπόθεση που κάνουμε, είναι ότι η Δύση δεν θέλει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο, καθώς έχει γεωπολιτικά της συμφέροντα. Πρωτίστως, επιθυμεί να εξαλείψει έναν άλλο ανταγωνιστή της στην παγκόσμια σκηνή», συνέχισε ο Λαβρόφ.

«Για άλλη μια φορά, επιστήσαμε την προσοχή στην ανατρεπτική γραμμή των χωρών του ΝΑΤΟ, που έχουν παρασυρθεί στη σύγκρουση εδώ και πολύ καιρό και παρασύρονται σε αυτήν όλο και βαθύτερα. Στην πραγματικότητα πολεμούν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου», συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός.

Πηγή: Pagenews.gr