Ρουμανία κορωνοϊός: Τουλάχιστον 1.000 στελέχη υγειονομικού προσωπικού έχουν μολυνθεί από τον ιό

0
216

Ρουμανία κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου, σε δήλωσή του επεσήμανε ότι περισσότερα από 1.000 στελέχη του υγειονομικού προσωπικού στη Ρουμανία έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και έξι έχουν χάσει τη ζωή τους. Γιατροί και νοσηλευτές στη Ρουμανία, από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία είχαν διαμαρτυρηθεί ότι καλούνται να ριχθούν στη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό δίχως να έχουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, όπως στολές, γάντια και μάσκες.

Πολλοί ήταν αυτοί που σκέφτονταν να παραιτηθούν, τονίζοντας πως η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού ήταν αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης του συστήματος υγείας

Ο κ. Τατάρου υπογράμμισε ότι από τις αρχές Απριλίου, η κατάσταση για το υγειονομικό προσωπικό έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αφού τα νοσοκομεία είναι, πλέον, εξοπλισμένα με επαρκή και κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας. «Πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες, όταν πήγα στη Σουτσεάβα, μπορούσα να δω την έλλειψη προστατευτικών «εργαλείων», μπορούσα να δω τον φόβο, την απελπισία, το πώς νιώθει κάποιος που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» (καταπολέμησης του ιού) με «γυμνά χέρια»» τόνισε ο κ. Τατάρου, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή, πλέον, αποτελεί παρελθόν.

«Αυτή την εβδομάδα, επισκέφθηκα τα νοσοκομεία στο Μπάρλαντ, το Τετσούτσι, το Μπουζάου, το Φοσκάνι και το Ουρζιτσένι. Διαπίστωσα ότι υπάρχει επαρκής εξοπλισμός και ευχαρίστησα το υγειονομικό προσωπικό για τις προσπάθειές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάντως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία ανήλθε σε 9.242 και των θυμάτων σε 507, ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS). Τα τελευταία θύματα του ιού είναι έξι γυναίκες και τρεις άνδρες, ηλικίας μεταξύ 32 και 83 ετών.

Πηγή: Pagenews.gr