Σακελλαροπούλου: Επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο Ελληνικού

0
69

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι το εμβολιαστικό κέντρο του δήμου Ελληνικού (Κέντρο Ξιφασκίας), με τον υφυπουργό Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να εκτελεί χρέη ξεναγού. Το εμβολιαστικό κέντρο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία αύριο, 1 Απριλίου, την ίδια στιγμή μαζί με άλλα 24 εμβολιαστικά κέντρα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στην κανονικότητα, ενώ συνέστησε στους πολίτες να έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Σημειώνεται ότι στη ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο εμβολιαστικό κέντρο παρευρέθηκαν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτήν τη δυνατότητα.

Είναι κι ένα μήνυμα αλληλεγγύης κι ευθύνης αυτή η διάθεση για εμβολιασμό , απέναντι σε όσους δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση. Το εμβόλιο είναι δώρο προς τον άνθρωπο σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σε αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή εγωιστικής στάσης απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Νομίζω ότι το τεχνικό μέρος, το λειτουργικό μέρος, έχει επιτευχθεί σε έναν πολύ σημαντικό βαθμό. Εύχομαι να έρχονται και με πολύ πιο ικανοποιητική ροή οι ποσότητες εμβολίων στο επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας του πληθυσμού που θέλουμε και να πάρουμε όλοι πίσω τις ζωές μας.

Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αυτήν τη συνεργασία, και όλους όσους συνέβαλαν. Και βέβαια όλο το προσωπικό, παράλληλα με όλους τους ήρωες γιατρούς και υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία και στα υγειονομικά κέντρα της χώρας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr