Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με γυναίκες συνεταιρισμών παραδοσιακών προϊόντων στις Αρχάνες

0
153

Σακελλαροπούλου: Τον παραδοσιακό οικισμό Αχάρνες Ηρακλείου επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον παραδοσιακό οικισμό Αχάρνες Ηρακλείου επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατά τη συνάντησή της με γυναίκες που έχουν δημιουργήσει στον παραδοσιακό οικισμό Αρχάνες Ηρακλείου συνεταιρισμούς και παράγουν προϊόντα η ΠτΔ συνάντησε γυναίκες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Αρετούσα» που φτιάχνουν υφαντά με τον παραδοσιακό «αργαλειό» και θαύμασε από κοντά τα παραδοσιακά υφαντά που δημιουργούν.

Η κ. Σακελλαροπούλου που πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ηράκλειο , συνάντησε και γυναίκες του Συνεταιρισμού «Αρχανών Γεύσεις» που φτιάχνουν παραδοσιακά γλυκά, δείχνοντας ενδιαφέρον για την απήχηση που αυτά έχουν και εκτός Ελλάδας.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Η κ. Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον Δήμαρχο Αρχανών -Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού όπου την καλωσόρισαν με ιδιαίτερη θέρμη οι κάτοικοι, αλλά και να ξεναγηθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή Αρχάνων όπου εκτίθενται ευρήματα από ανασκαφές που έκαναν στην περιοχή οι αρχαιολόγοι Γιάννης και Εφη Σακελλαράκη.

Κατά τη σύντομη περιήγηση της στον οικισμό, κάτοικοι της πρόσφεραν τοπικούς μεζέδες, ρακή και προϊόντα της περιοχής, εκφράζοντας τη χαρά τους που η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε στον τόπο τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr