Σακελλαροπούλου – Tσίπρας: Σήμερα η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0
48

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά έναν πρόχειρο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χωρίς διάλογο και η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα η δημόσια Παιδεία.

«Θεωρούμε μεγάλη βιασύνη και άκαιρο να κατατίθεται ένα νομοσχέδιο σε περίοδο πανδημίας, όταν δεν είναι εφικτό να γίνει ουσιαστικός διάλογος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει εσπευσμένα το πολυνομοσχέδιο, χωρίς τη γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικές διαφωνίες με βασικές πτυχές του νομοσχεδίου, όπως με την αύξηση των εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ. «Η διάταξη για τα Επαγγελματικά Λύκεια θέλει να ανοίξει ένα παράθυρο στην ιδιωτική εκπαίδευση και να προχωρήσει στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για την εκπρόθεσμη τροπολογία, που θέλει να βάλει κάμερες στα σχολεία, είπε ότι «οι δηλώσεις της υπουργού ήταν σαφείς σε ό,τι αφορά την έννοια της παρακολούθησης και της καταγραφής της μαθησιακής εκπαιδευτικής διαδικασίας». Ωστόσο, σχολιάζοντας την αναδίπλωση της υπουργού, η οποία ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της ότι δεν μίλησε ποτέ για κάμερες, είπε ότι το θέμα παραμένει, καθώς «η καταγραφή ακόμα και σε μια πλατφόρμα διαδικτυακή γίνεται με κάμερα, είτε αυτή είναι εγκατεστημένη στον τοίχο είτε βρίσκεται σε υπολογιστή».

Παράλληλα δείτε: Συνάντηση Τσίπρα-ΟΛΜΕ: Αντίθετος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Pagenews.gr