Σάμος: Σύλληψη 43χρονου για κατασκοπεία

0
127

Σάμος: Ο 43χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπεί – φωτογραφίζει στην περιοχή ”Ζεστό” Κοντακαίικων.

Στη σύλληψη ενός 43χρονου ημεδαπού για κατασκοπεία και διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών, προχώρησε η λιμενική αρχή Σάμου. Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, άλλη μία υπόθεση κατασκοπείας απασχόλησε τις ελληνικές αρχές.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. ο 43χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς να βιντεοσκοπεί – φωτογραφίζει στην περιοχή »Ζεστό» Κοντακαίικων Σάμου.

Επίσης, ο συλληφθείς φωτογράφιζε και περιπολικά σκάφη του λιμενικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε, μετά από εντοπισμό έντεκα μεταναστών στην ακτή της περιοχής Κουρούντερε Σάμου.

Σάμος

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και μία συσκευή γεωγραφικού στίγματος.

ΕΥΠ: Στα χέρια της 3 Τούρκοι διακινητές μεταναστών με πλαστές ταυτότητες της Ιντερπόλ

Την προηγούμενη εβδομάδα, τις ελληνικές αρχές απασχόλησε άλλη μία υπόθεση που αφορούσε διακινητές. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν και παρέδωσαν στα χέρια της ΕΥΠ 3 Τούρκους. Η ΕΥΠ εξετάζει κατά πόσον η επιχείρηση ήταν βιτρίνα για μετακίνηση ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή μεγάλες ποινικές υποθέσεις. Πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως πρόκειται για μια άκρως σοβαρή υπόθεση στη διεθνή σκακιέρα διακίνησης μεταναστών.

Η πληροφορία

Ήταν 1η Ιουνίου όταν στα γραφεία της ΟΠΚΕ έφθασε μια πληροφορία που μίλαγε για έναν μυστηριώδη άνδρα, γύρω στα 45 που κυκλοφορούσε κυρίως στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής και στην οδό Αχαρνών. Ο περίεργος άνδρας που μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες παρουσιάζεται ως ξένος αστυνομικός, πλευρίζει αλλοδαπούς και τους προτείνει διάφορες εξυπηρετήσεις. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρκετοί δέχθηκαν να πληρώσουν χρήματα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να πετάξουν από τη χώρα μας για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία. Μάλιστα, αν το επιθυμούσαν θα μπορούσε να τους χορηγήσει και ελληνικά διαβατήρια.

Σάμος

Σοβαρή υπόθεση αναφέρουν ειδικοί της ΕΥΠ

Οι αναλυτές της ΕΥΠ από τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όχι τόσο η εθνικότητα των τριών συλληφθέντων που ούτως ή άλλως μπαίνει στο μικροσκόπιο αλλά οι επαφές, οι διασυνδέσεις τους και ο τρόπος που δρούσαν στη χώρα μας. Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας είναι ποιοι και προς ποιες χώρες διακινήθηκαν μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι όπως και το αν στόχος ήταν να κάνουν διακίνηση μεταναστών και προσφύγων ή αυτή η μπίζνα χρησιμοποιήθηκε ως βιτρίνα για άλλες δραστηριότητες. Δηλαδή, να μετακινηθούν προς συγκεκριμένα σημεία άτομα που υπάγονται στις κόκκινες λίστες των υπηρεσιών όπως καταζητούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr