Σαουδική Αραβία κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στη χώρα -767 τα συνολικά κρούσματα

0
54

Σαουδική Αραβία κορωνοϊός: Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 24 Μαρτίου το πρώτο θύμα του φονικού ιού, ενώ καταγράφηκε και πρωτοφανής αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα οποία φτάνουν πλέον τα 767, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν έναν Αφγανό πολίτη, μόνιμο κάτοικο Μεδίνας,  ο οπόιος πέθανε από τη νόσου του COVID- 19, διευκρίνισε το υπουργείο της χώρας.

Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν άλλα 205 κρούσματα

Η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλει από την Δευτέρα απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, έκλεισαν κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια ενώ ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις και το «μικρό» προσκύνημα Όμρα, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατομμύρια μουσουλμάνοι απ’ όλον τον κόσμο. Έχει απαγορευτεί επίσης η πρόσβαση όλων των αλλοδαπών στις δύο ιερές πόλεις, τη Μεδίνα και τη Μέκκα.

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη», προειδοποίησε στις 19 Μαρτίου ο βασιλιάς Σαλμάν, καλώντας τους συμπατριώτες του να τηρούν τις οδηγίες των αρχών.

Στις χώρες του Κόλπου έχουν καταγραφεί περίπου 2.100 κρούσματα του SARS-CoV-2. Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα και τρίτο θάνατο ασθενούς. Το Ομάν ανέφερε ότι σταματούν από τις 29 Μαρτίου όλες οι εμπορικές πτήσεις, εκτός από εκείνες με προορισμό τη χερσόνησο Μουσαντάμ, η οποία χωρίζεται από το υπόλοιπο σουλτανάτο από εδάφη που ανήκουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο Κουβέιτ, οι αρχές προειδοποίησαν ότι όποιος μεταδίδει σκόπιμα την ασθένεια θα τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών.

Πηγή: Pagenews.gr