Σαρλ Μισέλ: Η πανδημία μας έχει διδάξει ένα βάναυσο μάθημα

0
44

Ο Σαρλ Μισέλ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας Συνθήκης για την Πανδημία, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Τέντρος Άμπχανομ Γκεμπρεγέσους. «Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κάθε τομέα των κοινωνιών μας, τονίζοντας τις δυνάμεις μας και αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Και πάνω από όλα, μας έχει διδάξει ένα βάναυσο μάθημα: Καμία χώρα, καμία ήπειρος δεν μπορεί να νικήσει μόνη μια πανδημία. Απαιτεί παγκόσμια προσέγγιση. Το εμάς και όχι το εγώ. Και συλλογική δέσμευση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο», προσέθεσε ο Σαρλ Μισέλ επισημαίνοντας ότι «η επόμενη πανδημία δεν είναι ζήτημα του εάν, αλλά του πότε. Πρέπει λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Σαρλ Μισέλ

Σαρλ Μισέλ: Κύριος στόχος μας η καλύτερη πρόβλεψη, πρόληψη και αντιμετώπιση

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε επίσης, ότι «μέσω αυτής της Συνθήκης, ο κύριος στόχος μας είναι να προωθήσουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για καλύτερη πρόβλεψη, πρόληψη και αντιμετώπιση των πανδημιών, ενίσχυση της παγκόσμιας ικανότητας και ανθεκτικότητας, εξασφάλιση δίκαιης πρόσβασης σε ιατρικές λύσεις».

Τέλος, ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι «εάν έχουμε περισσότερη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, αυτό σημαίνει περισσότερη εμπιστοσύνη και καλύτερη συνεργασία, βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών στον κόσμο». Νωρίτερα, σε κοινό άρθρο, το οποίο συνυπέγραψαν 25 ηγέτες (23 αρχικά μεταξύ αυτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Άνγκελα Μέρκελ και στους οποίους προστέθηκαν ο Μάριο Ντράγκι και o Ταϊλανδός πρωθυπουργός Πράιουτ Τσαν ο Τσα), οι Σαρλ Μισέλ και Τέντρος Αμπχανομ Γκεμπρεγιέσους εξηγούσαν τα οφέλη μιας τέτοιας Συνθήκης.

Σαρλ Μισέλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr