Σαββίδης – Μελισσανίδης: Συνομιλία των δύο ανδρών για το θέμα με τα δελτία

0
51

Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή των παικτών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τετάρτης 15 Ιουλίου, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παίρνει μια δύσκολη αλλά προσωπική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η Ένωση δεν θα διεκδικήσει στα χαρτιά το παιχνίδι και ουσιαστικά τους βαθμούς που τον ανεβάζουν στη δεύτερη θέση και του δίνουν το εισιτήριο για το Champions League.

Σύμφωνα με τη Live Sport πάντως, από τη στιγμή που βγήκε το θέμα και αντιλήφθηκαν στη Θεσσαλονίκη την γκάφα ολκής που είχαν κάνει, ο Ιβάν Σαββίδης επεδίωξε επικοινωνία με τον ισχυρό άντρα της Ένωσης μέσω ενός συνεργάτη του. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ προφανώς και ήταν σε δύσκολη θέση και για αυτό το λόγο αμέσως κιόλας μετά το ματς ήθελε να επικοινωνήσει με τον Μελισσανίδη όπως και έγινε. Σημειώνεται πως δε έχει γίνει γνωστό αν σε αυτή την επικοινωνία οι δύο άνδρες συζήτησαν και άλλα θέματα που άπτονται του μέλλοντος του ελληνικού ποδοσφαίρου ή αν υπήρξαν «διαπραγματεύσεις» για τα καυτά θέματα.

Τι συνέβη στο παιχνίδι και τι αποφάσισε η ΑΕΚ:

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, είδε πως τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ δεν είχαν ανανεωθεί, ενημέρωσε τους ιθύνοντες αλλά τελικά οι δύο ομάδες αποφάσισαν από κοινού να γίνει κανονικά η αναμέτρηση. Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το σοβαρό αυτό θέμα, στον ΠΑΟΚ παραδέχθηκαν αμέσως την αμέλειά τους και ήτα έτοιμοι να δεχτούν την απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ για το αν θα κάνει ένσταση προκειμένου να διεκδικήσει το ματς στα χαρτιά.

Στην περίπτωση που τελικά οι «κιτρινόμαυροι» προχωρούσαν σε αυτήν την κίνηση θα έπαιρναν κανονικά τους 3 βαθμούς. Ωστόσο, η ΑΕΚ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ένσταση για τα ληγμένα αυτά δελτία διότι «η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ. Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα. Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ! Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά! Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις. Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr