Σχοινάς: Η διαπραγμάτευση στο συμβούλιο υπουργών θα μειώσει το πλαφόν στο φυσικό αέριο

0
19

«Κάνουμε λοιπόν εκκίνηση “ψηλά” γιατί ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση στο Συμβούλιο των υπουργών θα φέρει το όριο προς τα κάτω, αλλά τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που έχουμε πρόταση στο τραπέζι

Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρξει συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών είναι να υπάρχει η πρόταση της Επιτροπής. Και η απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει πρόταση της Επιτροπής είναι να υπάρχει ένας συγκερασμός των διαφορετικών απόψεων γύρω από αυτό το ευαίσθητο θέμα» τόνισε στην ΕΡΤ για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Και εξηγεί σχετικά: «Κάνουμε λοιπόν εκκίνηση “ψηλά” γιατί ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση στο Συμβούλιο των υπουργών θα φέρει το όριο προς τα κάτω, αλλά τουλάχιστον είναι η πρώτη φορά που έχουμε πρόταση στο τραπέζι. Χωρίς υψηλό όριο δεν θα υπήρχε καν πρόταση στο τραπέζι. Καταλαβαίνω ότι αυτά είναι λίγο πιο σύνθετα στην ευρωπαϊκή πολιτική από ότι η εθνική πολιτική ατζέντα που πολλές φορές απλοποιεί».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ σημειώνει ακόμα: «Αλλά εδώ μιλάμε για ένα θέμα που έχει να κάνει και με τους προμηθευτές μας, έχει να κάνει με το κατά πόσο η ύπαρξη του πλαφόν θα βοηθήσει να έχουμε παρόχους, ή θα τους διώξει να πάνε σε άλλες περιοχές του κόσμου».

Σημειώνεται ότι η δήλωση του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την πρόταση της Κομισιόν ήταν ενδεικτική: «το πλαφόν στα 275 ευρώ (ανά μεγαβατώρα) ουσιαστικά δεν είναι πλαφόν». Η Αθήνα επιμένει σε πλαφόν μεταξύ 150 και 200 ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή: Pagenews.gr