Σχοινάς: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο

0
45

Σχοινάς: Για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για ολική απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου χαρακτήρισε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και το απόγευμα σε συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της, καθώς και κάποια αιτήματα μεμονωμένων χωρών.

Για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί. Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας -όπως έγινε  και με τα εμβόλια του κορωνοϊού, έχει ήδη βρεθεί και ξεκινήσει με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις  ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr