Σχοινάς: Το σύνορο στον ‘Εβρο είναι ευρωπαϊκό

0
123

Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε σχετικά με τα σύνορα στον Έβρο, τα οποία και χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκά. Να θυμίσουμε ότι είχε μιλήσει σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σύνορο στον Έβρο είναι ευρωπαϊκό, το οποίο θα φυλάσσεται, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα σύμβολο των ευρωπαϊκών αξιών, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψη του στον Μεθοριακό Σταθμό Κήπων του Έβρου.

«Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη Θράκη»

«Έχουμε τη μεγαλύτερη χερσαία επιχείρηση της FRONTEX στην Ευρώπη εδώ, σε αυτό το σύνορο. Είναι ένα σύνορο ευρωπαϊκό, είναι ένα σύνορο το οποίο θα φυλάσσεται, αλλά και ένα σύνορο το οποίο θα συμβολίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, γιατί μπορούμε και να φυλάμε τα σύνορα μας, αλλά και να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και τις ευρωπαϊκές αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τον Έβρο και σημείωσε: «Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2016, όταν εγκαινιάσαμε την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή στο Τριεθνές, μετά ξανά πέρυσι, με την ευρωπαϊκή ηγεσία στις Καστανιές, στα γεγονότα του Έβρου. Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη Θράκη και θα ήθελα να ξεκινήσω την περιοδεία μου από εδώ, από το εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η επίσκεψη

Ο κ. Σχοινάς περπάτησε πάνω στη Γέφυρα του ποταμού Έβρου μέχρι τη διαχωριστική γραμμή, χαιρέτισε τον Έλληνα φρουρό και μίλησε και με τον Τούρκο φρουρό, ο οποίος τον καλωσόρισε ευγενικά.

Τέλος, συναντήθηκε με στελέχη της FRONTEX και στη συνέχεια συμμετείχε σε περιπολία της στα σύνορα του Έβρου. Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνόδευε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Σχοινάς: «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο»

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι το περασμένο και ίδιος, όπως και οι περισσότεροι ανησυχούσε για την κατάσταση στην περιοχή.

«Προσπαθούμε μόνοι μας, ως ΕΕ, να βάλουμε τάξη στην περιοχή, δεν αισθανθήκαμε άλλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ ή άλλες χώρες, να βρίσκονται στο πλευρό μας. Τώρα ανησυχώ λιγότερο γιατί έχουμε ένα σχέδιο για τη διευθέτηση των ευρω- τουρκικών ζητημάτων, το οποίο προς το παρόν λειτουργεί, δεύτερον γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει θέση και την εκφράζει για την περιοχή και τρίτον γιατί οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, μετά τα σκηνικά του περασμένου καλοκαιριού κατάλαβαν τα όρια σε αυτά που κάνουν. Αισθάνομαι πιο σίγουρος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr