Σχολεία – Κεραμέως: Εμπλουτισμένο με καινοτομίες το νέο σχολείο

0
64

Σχολεία – Κεραμέως: Ξεκίνησαν κανονικά οι εγγραφές μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για τα ολοήμερα σχολεία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας

Ξεκίνησαν κανονικά οι εγγραφές μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για τα ολοήμερα σχολεία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι θα διαρκεί ως τις 17:30 αντί για 16:00, ενώ σημείωσε πως έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο με δημιουργική γραφή και άλλες καινοτομίες

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη φοιτητική στέγη και τη θέρμανση των σχολείων, τονίζοντας ότι ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων.

Εκπαιδευτικοί όμιλοι και μέντορες

Η υπουργός διευκρίνισε πως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μέντορες, δηλαδή τους παλαιότερους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου «με στόχο να εμπνεύσουν, να προσανατολίσουν και να υποστηρίξουν κάθε νεοδιοριζόμενο ή πρόσφατα τοποθετημένο στη σχολική μονάδα εκπαιδευτικό, με προϋπηρεσία έως πέντε έτη».

«Τα τρία επίπεδα της αξιολόγησης»

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 99,7% και καλύπτει ακόμη και θέματα εξωστρέφειας. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, με την «υλική Πίζα να εφαρμόζεται για πρώτη φορά», εμφάνισε καλύτερα αποτελέσματα στο Δημοτικό, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης και τον σύμβουλο ειδικότητας και προχωρά ως «βασικό βελτιωτικό μέτρο» για 170 εκπαιδευτικούς», σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Όπως είπε τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως σε όλο τον κόσμο και πως δεν έχει νόημα να υπάρξει μια φούσκα μέτρων στα σχολεία ενώ όλα τα παιδιά στη συνέχεια έχουν απογευματινές δραστηριότητες.

Τι είπε για τη θέρμανση

Η ίδια αναφέρθηκε και στη θέρμανση των σχολείων λέγοντας πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενισχύσει το κονδύλι για τις σχολικές επιτροπές των δήμων και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες, ενώ όπως είπε δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής για εξαερισμό των αιθουσών.

Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»

Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη ενώ ολοκληρώνονται στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Σε ερώτηση για το μάθημα των Θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε ότι με 4 αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζεται ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr