Σχολεία άνοιγμα Τσιόδρας: Σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία

0
60

Σχολεία άνοιγμα Τσιόδρας: Την σταδιακή και υπό προϋποθέσεις επανέναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπως σημείωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση. Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως «ούτε σαφή ημερομηνία βάλαμε, ούτε τον σαφή τρόπο που θα γίνει αυτή η επάνοδος. Η επιστημονική θέση αυτή τη στιγμή είναι ότι ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο και φαίνεται να μεταδίδει λιγότερο τον κορωνοϊό«.

«Σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Αμερική, αυτά είναι σταθερά δεδομένα. Συζητήθηκαν βέβαια και ενστάσεις, αλλά μόνο μία λευκή ψήφος υπήρξε, οι υπόλοιποι ομόφωνα τοποθετήθηκαν σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος. «Και άλλες χώρες που κοιτούν επιστημονικά δεδομένα έχουν τοποθετηθεί σαφώς για αυτή την επανέναρξη των σχολείων, στα οποία ο πληθυσμός φαίνεται να κινδυνεύει λιγότερο, πρόσθεσε.

Τόνισε πως «η υγεία των παιδιών μας απασχολεί πάρα πολύ» και ότι «έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας και η πολιτεία θα αποφασίσει».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μεταφοράς, σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, κουρεία και γενικά σε όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Το μέτρο ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού», είπε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε: «Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».

Όσον αφορά τα κρούσματα ανακοίνωσε 17 νέους νοσούντες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 2.534. Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 136. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Διασωληνωμένοι παραμένουν 43 άνθρωποι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμη, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Πηγή: Pagenews.gr