Σχολεία κορωνοϊός Ελλάδα: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα από το υπουργείο Παιδείας

0
21

Πολλά είναι τα ερωτήματα που αφορούν στη νέα σχολική χρονιά η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και ποια μέτρα θα λάβει το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πριν από ελάχιστες ημέρες. Η αρμόδια υπουργός επανέλαβε ότι το άνοιγμα έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, μα διευκρίνισε ότι μέχρι τότε θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, «τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που έχει δρομολογηθεί σε πέντε εβδομάδες και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων». Επιπλέον, μίλησε για το ενδεχόμενο να ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στην επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε στη συνέχεια και επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα». Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία, και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά». Σχετικά με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Όλος ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, εστιάζεται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως έχει ανακοινωθεί Παρά ταύτα, το επιτελείο της υπουργού βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υγειονομικές Αρχές, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, και θα είναι προετοιμασμένο για όλα τα πιθανά σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων.

Κατά τις ίδιες πηγές, ένα από τα βασικά μοντέλα που συζητούνται για αυτή την περίπτωση είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας, όπως ίσχυσε στο διάστημα της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα. Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα αυτό να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr