Σχολείο ζήλεψε το «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας και ζητεί κονδύλι για ζαρντινιέρες και παγκάκια

0
89

Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας είναι ο «μεγάλος περίπατος» της Αθήνας ο οποίος έχει διχάσει τους πολίτες. Άλλοι θεωρούν αναγκαίες τις παρεμβάσεις αλλά η πλειοψηφία των Αθηναίων φαίνεται να μην συμφωνεί τόσο για το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα όσο και για το κόστος το οποίο θεωρεί «έργο πολυτελείας». Ένα έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Ακόμη και στα social media έχει γίνει χαμός με τους χρήστες να εμπνέονται από τις εικόνες του μεγάλου περιπάτου στο Σύνταγμα με τις ζαρντινιέρες και τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν.

Ωστόσο, ο διευθυντής ενός δημοτικού σχολείου στην Κρήτη βρήκε έναν απίστευτο τρόπο για να …τρολάρει τον μεγάλο περίπατο. Με επιστολή του το 6ο δημοτικό σχολείο στις Αγιές Παρασκιές προς το δήμο Αχαρνών Αστερουσίων στο Ηράκλειο της Κρήτης ζήτησε πριν από δυο ημέρες την έγκριση κονδυλίου ύψους 130.500 ευρώ για να φτιάξει τον μεγάλο περίπατο στην αυλή του!

Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου περιμετρικά της σχολικής αυλής βρίσκονται 18 τεράστια πεύκα. «Σε καθένα από αυτά αιτούμαστε από τη σχολική επιτροπή ένα παγκάκι και μια ζαρντινιέρα. Επειδή τώρα αναγνωρίζουμε την ένδεια στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του κορονοϊού προσπαθήσαμε ούτως ώστε οι τιμές είναι εντελώς συγκαταβατικές. Επίσης το φυτόχωμα για τις ζαρντινιέρες θα είναι προσφορά από την Ολυμπία.

Ο προϋπολογισμός του έργου κοστολογείται ως εξής:

  • 18 παγκάκια συνολικού προϋπολογισμού 108.000 ευρώ,
  • 18 ζαρντινιέρες 9.900 ευρώ
  • 36 ψευδοπιπεριές 12.6000 ευρώ.

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε για την έγκριση του παραπάνω ποσού στο επόμενο συμβούλιο της σχολικής επιτροπής» καταλήγει η επιστολή.

Οι υπηρεσίες καταχώρησαν την επιστολή, ωστόσο, ανακουφίστηκαν όταν άκουσαν τον διευθυντή του Σχολείου να λέει ότι ήθελε να κάνει χιούμορ, με αφορμή το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς αλλά και να καυτηριάσει την έλλειψη χρηματοδότησης στην Παιδεία. «Η επιστολή έχει διάθεση χιουμοριστική, προσπαθώντας να διακωμωδήσει την μικρή χρηματοδότηση που έχουν γενικότερα οι σχολικές μονάδες από την Πολιτεία. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο χτίστηκε επί χούντας και χρειάζεται παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση τα παγκάκια θα είναι έτοιμα το επόμενο διάστηκα και θα γίνουν από παλέτες. Δεν ζητάμε αυτά τα χρήματα. Κάνουμε χιούμορ. Κάθε φορά αιτούμαστε κονδύλια για τις ανάγκες του σχολείου, ωστόσο, τα χρήματα που κάθε φορά εγκρίνονται είναι πολύ λιγότερα» είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κουντούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr