Σε αυτά τα μέρη στην Αττική δεν θα μπορεί να πάει κάποιος ούτε μετά τις 4 Μαϊου – Ισχύουν οι απαγορεύσεις

0
52

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα καραντίνας η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει σε μια κανονικότητα από αύριο, Δευτέρα 4 Μαΐου. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες είναι ότι θα σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς να πρέπει να στείλουν SMS ή να έχουν το έντυπο μετακίνησης στην κατοχή τους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να πάνε όπου θέλουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση εξήγησε με κάποια απλά παραδείγματα τι θα ισχύει από αύριο. Όπως τόνισε ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, κάτι το οποίο για παράδειγμα ισχύει για όλους τους διοικητικούς τομείς της Αττικής. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες περιοχές που βρίσκονται στην Αττική και δεν θα μπορούν να τις επισκεφτούν όλοι.

Που δεν μπορεί να πάει κάποιος

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορεί κάποιος κάτοικος του λεκανοπεδίου να πάει στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικήθυρα. «Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικηθύρων. Αυτά είναι τα όπλα στην μάχη, η τήρησή τους θα κρίνει την έκβαση του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι από αύριο ξεκινάει ένας νέος κύκλος στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. «Από αύριο, στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τη μάχη, που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές», υπογράμμισε.

Πηγή: Pagenews.gr