Σεισμός 5,6 ρίχτερ στην Κρήτη

0
133

Σεισμός στην Κρήτη: Σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε περιοχή νότια της Κρήτης.

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε περιοχή νότια της Κρήτης, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους του νησιού. Πρόσφατα σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση στην Θεσσαλονίκη.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:08 νότια του Ηρακλείου σε μεγάλο εστιακό βάθος. Σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη ένδειξη του γεωδυναμικού ινστιτούτου εστιακό βάθος είναι στα 42.7 χιλιόμετρα.

Σεισμός τώρα: Τι πρέπει να κάνετε την ώρα της δόνησης

Εάν είσαι μέσα σε κτίριο:

  1. Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.
  1. Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

Eάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο:

  1. Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.
  1. Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).

Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά.. Φρόντισε να μην  εμποδίζεις την κυκλοφορία

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr