Σεισμός στην Ιαπωνία: Χωρίς ζημιές και τραυματισμούς

0
35

Ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία των 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίτερα στις ανατολικές ακτές της νήσου Χονσού, δε φαίνετια μέχρι τις έως τώρα πληροφορίες να έφερε ζημιές οι τραυματισμούς. Να σημειωθεί πως  εκδόθηκε και προειδοποίηση για πρόκληση τσουνάμι με κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου. Αυτή ήρθη περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για την πρόκληση τραυματισμών ή ζημιών.

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε επίσης αισθητός στο Τόκιο, σημειώθηκε ανοιχτά του νομού Μιγιάγκι, γύρω στις 18:26 τοπική ώρα (11:26 ώρα Ελλάδος) στον Ειρηνικό Ωκεανό και υπολογίζεται ότι είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την JMA. Το ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών των ΗΠΑ (USGS) υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού σε 7,0 βαθμούς.

Σεισμός στην Ιαπωνία

Σεισμός στην Ιαπωνία: Χωρίς ζημιές και τραυματισμούς

Καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στην περιοχή του νομού Μιγιάγκι και οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξετάζουν την κατάσταση των πυρηνικών σταθμών στην ζώνη αυτή, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Η Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι προβλήματα δεν διαπιστώθηκαν ούτε στον κοντινό του σταθμό Νταΐνι.

Επίσης προβλήματα δεν εντοπίστηκαν ούτε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Οναγκάουα της Tohoku Electric Power Co, αναφέρει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε κάποιες περιοχές του νομού Μιγιάγκι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Tohoku Electric Power Network.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Τιμήθηκαν τα θύματα της τραγωδία του 2011

Ο ισχυρός αυτός σεισμός σημειώθηκε ενώ πριν από μέρες η Ιαπωνία τίμησε τα θύματα της τριπλής καταστροφής που σημειώθηκε την 11η Μαρτίου του 2011 στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας από σεισμό μεγέθους 9,0 βαθμών, του οποίου ακολούθησε ένα γιγάντιο και φονικό τσουνάμι, από το οποίο προκλήθηκε το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.

Τον περασμένο μήνα στην ίδια περιοχή, την Τοχόκου, στην οποία ανήκουν κυρίως οι νομοί της Φουκουσίμα και του Μιγιάγκι, είχε και πάλι σημειωθεί υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών, από τον οποίο δεν είχε προκληθεί τσουνάμι. Περίπου εκατό άνθρωποι είχαν τραυματιστεί καθώς οι υλικές ζημιές που είχε προκαλέσει ήταν περιορισμένες.

Καθώς βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τεκτονικές πλάκες, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά σεισμούς. Ωστόσο η χώρα έχει αυστηρές κατασκευαστικές προδιαγραφές ώστε τα κτίριά της να μπορούν να αντέξουν σε ισχυρούς σεισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr