Σερβία: Επίσημο αίτημα για την επιστροφή σερβικού στρατού – αστυνομίας στο Κόσοβο

0
53

Το αίτημα απεστάλη ηλεκτρονικά στη διοίκηση της KFOR και σήμερα θα παραδοθεί από απεσταλμένο της σερβικής κυβέρνησης ιδιοχείρως στον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο

Να υποβάλει επίσημο αίτημα για την επιστροφή στο Κόσοβο του σερβικού στρατού και της αστυνομίας αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης η κυβέρνηση της Σερβίας, ομόφωνη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου, παρουσία και του προέδρου Βούτσιτς.

Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται ότι η Σερβία αιτείται από τον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο – KFOR να εγκρίνει την επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού – εκατοντάδων μέχρι χιλίων – Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών βάσει του ψηφίσματος 1244 του Σ.Α. του ΟΗΕ από το 1999.

Το αίτημα απεστάλη ηλεκτρονικά στη διοίκηση της KFOR και σήμερα θα παραδοθεί από απεσταλμένο της σερβικής κυβέρνησης ιδιοχείρως στον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ότι η Σερβία αποφάσισε να καταθέσει για πρώτη φορά, επίσημο αίτημα για στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο ώστε να μην βρεθεί κάποιος στο μέλλον να πει ότι δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος.

Ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι το αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό.

Πηγή: Pagenews.gr