Σερβία κορωνοϊός: 31 νεκροί μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός – 1.171 τα κρούσματα

0
60

Σερβία κορωνοϊός: Στους 31 οι νεκροί από τον κορωνοϊό καθώς απεβίωσαν άλλα τρία άτομα, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και ένας γιατρός που εργάζονταν στο νοσοκομείο της πόλης Τσούπρια. Η σερβική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι από τον κορωνοϊό απεβίωσαν και δύο Σέρβοι που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Τα νέα κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 111 ενώ συνολικά από το φονικό ιό νόσησαν 1171 άτομα.

Από σήμερα άρχισαν να εφαρμόζονται νέα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού. Έτσι, απαγορεύτηκε η λειτουργία των κουρείων και κομμωτηρίων, των κέντρων άσκησης και γυμναστικής και των πρακτορείων στοιχημάτων. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους ομόλογους του της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αυτών βρέθηκε η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της προεδρίας της Δημοκρατίας ο Πούτιν υποσχέθηκε «σημαντική υλική βοήθεια όπως επίσης ιατρικό προσωπικό και συνεργεία για την απολύμανση δημόσιων χώρων». Βοήθεια στην Σερβία υποσχέθηκε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κυρίως σε πρώτες ύλες για την παραγωγή φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κορονοϊού όπως επίσης και για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης.

Πηγή: Pagenews.gr