Σερβία κορωνοϊός: 8.275 τα συνολικά κρούσματα και 162 οι θάνατοι στη χώρα

0
129

Σερβία κορωνοϊός: Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των κρουσμάτων στη Σερβία φτάνοντας τα 8.275 κρούσματα κορωνοϊού, όπου το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικά στον ιό άλλα 233 άτομα, ενώ έξι ασθενείς απεβίωσαν από εχθές ανεβάζοντας το συνολικών αριθμό των θανάτων στους 162. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.701 ασθενείς εκ των οποίων οι 85 είναι διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 67.917 δείγματα.

Η κυβέρνηση της Σερβίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι την Δευτέρα το πρωί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συγχρωτισμού στα πάρκα και στα δάση όπως συνηθίζεται κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί το κοινοβούλιο της Σερβίας όπου θα τεθούν προς ψήφιση διατάγματα και αποφάσεις της κυβέρνησης που ελήφθησαν κατά την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα μποϋκοτάρει την αυριανή συνεδρίαση της βουλής. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε άλλοθι στο καθεστώς για την παραβίαση του συντάγματος κατά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης» αναφέρεται σε ανακοίνωση των κομμάτων που συγκεντρώνονται γύρω από τον συνασπισμό «Συμμαχία για της Σερβία».

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης καταδίκασε ως αντισυνταγματικές τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα διατάγματα του προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, διότι δεν έχουν εγκριθεί από την βουλή όπως απαιτείται. Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:00 η ώρα, όταν θα αρχίζει η τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κοινοβούλιο. Κάλεσαν τους πολίτες να μην παραστούν και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Παράλληλα τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 3 εκατομμύρια εντός των επόμενων ημερών σε ολόκληρο τον κόσμο:

Πηγή: Pagenews.gr