Σερβία κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι

0
81

Ο δήμαρχος στο Βελιγράδι Ζόραν Ραντόιτσιτς, δήλωσε πως η πρωτεύουσα και συνάμα η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή σημειώθηκε έξαρση του κορωνοϊού.

Τα μέτρα που ακολουθούν, ανήγγειλε χθες Πέμπτη 2 Ιουλίου το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS). Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το 82% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερις πόλεις στη Σερβία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Βέβαια, να σημειωθεί πως εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερις πόλεις στη Σερβία βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πόλεις αυτές είναι το Κραγκούγεβατς, το Βράνιε, το Νόβι Πάζαρ και η πόλη Τούτιν.

Στη Σερβία, τη χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού και απεβίωσαν έξι ασθενείς. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν καταγραφεί 287 θάνατοι από τον κορωνοϊό ενώ νόσησαν 15.195 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 418.879 δείγματα.

Ποια είναι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν;

Όπως ανακοίνωσε, από σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου θα αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού που προσβλέπουν στην αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Έτσι, απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 100 ατόμων σε κλειστούς χώρους ενώ το όριο αυτό για τους ανοιχτούς χώρους είναι 500 άτομα.

Επίσης, περιορίζεται, μέχρι τις 23:00 το βράδυ, το ωράριο λειτουργίας των καφετεριών, των κέντρων διασκέδασης και των νυχτερινών κλαμπ. Παράλληλα, από σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιο αυστηρά, με την επιβολή προστίμων, και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ενώ στα μέσα μεταφοράς θα περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών.

Μπορεί να εφαρμοστεί και γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας αν απαιτηθεί

«Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα όριζα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς στην RTS προειδοποιώντας ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr