Σήμερα η συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες

0
39

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η «διπλωματία των σεισμών», όπως φαίνεται, καθώς μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις πληγείσες περιοχές μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η «διπλωματία των σεισμών», όπως φαίνεται, καθώς μετά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στις πληγείσες περιοχές μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανή η συνάντηση και των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ προσανατολίζονται στο να έχουν την πρώτη συνάντηση μετά τον περασμένο Οκτώβριο, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες σήμερα Τρίτη (14/2).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο υπουργοί Άμυνας είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά αμέσως μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ την περασμένη Δευτέρα (6/2), με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στον Χουλουσί Ακάρ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε τονίσει στον Τούρκο ομόλογό του πως οι σκέψεις των Ελλήνων είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό.

Ανώτατες πηγές αναφέρουν ότι ο Χουλουσί Ακάρ αναμένεται να ενημερώσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές, με τον Έλληνα υπουργό να επαναλαμβάνει την πρόθεση της Αθήνας για συνδρομή κάθε δυνατής βοήθειας έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να στηριχθούν οι πληγέντες.

Οι δύο πλευρές έχουν διατηρήσει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών στα Ελληνοτουρκικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε και μετά τη συνάντηση του Οκτωβρίου. Το «κανάλι» επικοινωνίας των δύο υπουργών «ενεργοποιήθηκε» ξανά μετά τον σεισμό, καθώς ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους υπουργούς που δήλωσαν την ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, αν όλα προχωρήσουν με βάση τις πληροφορίες και η συνάντηση διεξαχθεί, Παναγιωτόπουλος και Ακάρ θα βάλουν στην άκρη την ένταση και την προκλητικότητα από πλευράς Άγκυρας, χωρίς να αποκλείεται κάποια αναφορά στα εν λόγω θέματα.

Πηγή: Pagenews.gr