Σκάφος Ρόδος: Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών

0
159

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών νότια της Ρόδου αφού το σκάφος που τους μετέφερε έπλεε ακυβέρνητο. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες που ανέφεραν ότι το σκάφος έχει πιάσει φωτιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης στο CNN Greece ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών και του πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο πλέει ακυβέρνητο 20 περίπου μίλια νοτιοανατολικά του νησιού της Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαγκαδιανός, «το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω καιρού και πλέει ακυβέρνητο». «Στην αρχή είχαμε πληροφορίες ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο σκάφος. Τελικά, δεν ήταν πυρκαγιά, αλλά πλέει ακυβέρνητο. Υπάρχει μια τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί το σκάφος και μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει πυρκαγιά. Ωστόσο το σκάφος είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί κουνιέται δεξιά – αριστερά από τα κύματα, καθώς πλέει ακυβέρνητο. Στην περιοχή σπεύδουν δύο παραπλέοντα σκάφη, για να ξεκινήσει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», δήλωσε ο κ. Λαγκαδιανός.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το σκάφος έχει «κάτσει» από τον καιρό, εκτιμώντας πως στην καμπίνα του υπάρχει αρκετός κόσμος.

Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε μετά από τηλεφώνημα στο 112

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το σκάφος, όπου βρίσκονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες, είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Ένας από τους επιβαίνοντες, όπως έγινε γνωστό, τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, και ζήτησε βοήθεια από τους λιμενικούς, υποστηρίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για φωτιά, αλλά όταν όταν στο σημείο έσπευσε πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, αντιλήφθηκαν πως δεν υπάρχει φωτιά και ότι πλέει ακυβέρνητο.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50-55 άτομα βρίσκονταν στο σκάφος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην περιοχή έχουν σπεύσει δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Ρόδο και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τρία παραπλέοντα σκάφη. Στο σημείο σπεύδουν επίσης ελικόπτερα.

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες. Το βράδυ της 25ης Αυγούστου υπήρξε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και στη Χάλκη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τα τουρκικά σκάφη που ήταν στην περιοχή με τις ενέργειές τους δυσκόλευαν την επιχείρηση, η οποία αξιολογείται από τις πιο πετυχημένες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr