Σκίτσο σοκ για τον Κουφοντίνα και την απεργία πείνας

0
47

Ένα σκίτσο σοκ με θέμα τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Χρήστου Παπανίκου έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο ίδιος επέλεξε να το  ανεβάσει και στη σελίδα του στα social media για να σχολιάσει την απεργία πείνας του Κουφοντίνα αλλά και τις προσπάθειες μεγάλης μερίδας του κόσμου να επικοινωνήσουν με πολιτικούς που θα μπορούσαν να πάρουν θέση στα αιτήματα του απεργού πριν είναι πολύ αργά.

Η σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας γέμισε από μηνύματα χρηστών που ζητούσαν να γίνει έστω μία δήλωση από την πρώτη πολίτη της χώρας για να μην υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη. Στο κλίμα αυτό ο σκιτσογράφος αποφάσισε να ζωγραφίσει τη μητέρα του θύματος της 17 Νοέμβρη, Θάνου Αξαρλιάν, να ζητάει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσει τον νεκρό γιο της να έρθει για φαγητό.

Δείτε την εικόνα:

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κλειστός είναι από το μεσημέρι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, ύστερα από εντολή της Αστυνομίας. Το κλείσιμο του σταθμού οφείλεται σε πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 για τον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της 17Ν ζητά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε μεταχθεί από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου, στις φυλακές Δομοκού και τώρα διεκδικεί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα.

Στο θέμα αυτό, αναφέρθηκε σήμερα στην εισαγωγική της τοποθέτηση κατά την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως σημείωσε, «είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο». Επίσης, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

Αναλυτικά είπε:

«Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει. Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr