Σκληρή ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για τον Μπόρις Τζόνσον

0
47

Mε μία νέα του ανάρτησή του στο προσωπικού του λογαριασμό στο Facebook ο καθηγητής και εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε θέματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο αυτή τη φορά για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον καθώς και για τη «σιωπή» εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Βρετανό Πρωθυπουργό που από σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του και να ηγηθεί της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας για το καλό όλων όσων ζούμε στην Αγγλία.

Όταν με το καλό επιστρέψει στη Downing Street θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των επιστημονικών και πολιτικών του συμβούλων για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης.

Δεν φταίνε όμως μόνο οι επίσημοι σύμβουλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Άγγλων ειδικών δεν μιλούσε. Το περίφημο Faculty of Public Health Medicine δεν είχε ούτε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιθέτως είχαν πολλές φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα πάρτυ που είχαν οργανώσει. Πολλοί Άγγλοι συνάδελφοι έλεγαν ότι τους ήταν δύσκολο να κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης και σιωπούσαν.

Να είναι καλά ο Μπόρις και να ξεπεράσει το πρόβλημα πολύ σύντομα» καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

Πηγή: Pagenews.gr