Σκρέκας για ρεύμα: Μέσα στους επόμενους μήνες θα φανεί η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς

0
76

Σκρέκας για ρεύμα: Κατά τους επόμενους μήνες θα φανεί η διαφορά και η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Κατά τους επόμενους μήνες θα φανεί η διαφορά και η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Όπως δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ η ενεργειακή κρίση εντάθηκε το μήνα Οκτώβριο και η κυβέρνηση ήρθε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυξάνοντας την επιδότηση στα 39 ευρώ για τις πρώτες κιλοβατώρες.

Στους επόμενους μήνες θα φανεί η κρατική επιδότηση

Μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να βλέπουν την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος οι Έλληνες πολίτες, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Η επιδότηση ανά κιλοβατώρα φτάνει τα 13 λεπτά όταν η συνολική αξία της κιλοβατώρας που πλήρωνε το ελληνικό νοικοκυριά ήταν μόλις 11 λεπτά .«Η επιδότηση που δίνουμε τώρα ανά κιλοβατώρα ξεπερνά τη συνολική αξία την συνολική αξία του ρεύματος που πλήρωνε ένα νοικοκυριό πριν την ενεργειακή αύξηση», εξήγησε.

Κώστας Σκρέκας

Σκρέκας: Έστειλε επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για την επιδότηση των καταναλωτών

Επιστολή στους προμηθευτές ρεύματος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την επιδότηση των καταναλωτών έστειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ποσά της επιδότησης τα οποία αυξήθηκαν μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ποια τα ποσά της επιδότησης

Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι πληρωμές προς τους προμηθευτές θα γίνουν πριν από το τέλος του χρόνου ενώ ορισμένοι όπως η ΔΕΗ έχουν ήδη ξεκινήσει να εμφανίζουν στους λογαριασμούς διακριτά το ποσό της επιδότησης.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Τι άλλο περιλαμβάνεται στο πακέτο των αποφάσεων

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται

  • Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (στα 170 εκατ. ευρώ από 80 εκατ.) και την έκπτωση 15% για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
  • Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr