Σκρέκας: Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα επιδοτούμε τους λογαριασμούς

0
23

Σκρέκας: Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην επιδότηση των λογαριασμών

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην επιδότηση των λογαριασμών. Μιλώντας στο Mega σημείωσε πως στην τιμή του ρεύματος, και για το σχέδιο της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση, δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν περιμένουμε την Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουμε απευθείας επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Τον μήνα Απρίλιο, η επιδότηση είναι στο 65% έκπτωση για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, για τους υπόλοιπους καταναλωτές που έχουν καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα, η έκπτωση είναι από 55 έως 60%. Παρόλο που έχουμε περάσει σε μεγάλες επιδοτήσεις, θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Για το επίδομα του Πάσχα στα ευάλωτα νοικοκυριά, ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως, «καταρχάς όσο αφορά στο θέμα της βενζίνης και στο επίδομα καυσίμων, είναι μία δουλειά που γίνεται μαζί με το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, και τις επόμενες μέρες θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες».

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει μία πρόταση 6 σημείων στην ευρωπαϊκή επιτροπή των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε μέσα από κάποιες παρεμβάσεις να μειώσουμε την τιμή του φυσικού αερίου, στην οποία κατά κύριο λόγο οφείλεται αυτή η άυξηση και του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον, έχουμε καταθέσει μία πρόταση στην ΕΕ, που εκεί περιγράφουμε ένα μηχανισμό αποσύνδεσης της τιμής φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και ουσιαστικά στον ορισμό μίας συγκεκριμένης τιμής χαμηλής στην χονδρεμπορική αγορά, με αποτέλεσμα την οριζόντια μείωση», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr