Σκυλακάκης: Μέχρι το 2026 το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ

0
135

Σκυλακάκης: Την πεποίθησή του ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ελλάδα.2.0 παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής von der Leyen.

Την πεποίθησή του ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Ελλάδα.2.0 παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής von der Leyen.

Θα δημιουργηθούν 180.000 θέσεις εργασίας

Παράλληλα, τόνισε ότι θα δημιουργηθούν 180.000 θέσεις εργασίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ομάδα εργασίας που σχεδίασε το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Οι δηλώσεις του κ. Θόδωρου Σκυλακάκη

«Το “Ελλάδα 2.0”, το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προετοιμάστηκε έγκαιρα, κατατέθηκε 2ο μεταξύ των 27 χωρών και η Ελλάδα είναι στην πρώτη ομάδα χωρών που λαμβάνει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «Τώρα ξεκινά η μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης, στην οποία στοχεύουμε να διπλασιάσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσα σε ένα μόλις χρόνο», προσέθεσε.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο δύσκολος αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί για τρεις λόγους: Γιατί δημιουργούμε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα παρακολούθησης που θα καταγράφει με εξονυχιστική λεπτομέρεια και on-line τις διαδικασίες και τα εμπόδια για να προλαβαίνουμε έγκαιρα τις τυχόν καθυστερήσεις. Γιατί το σχέδιο μας είναι πλούσιο σε μεταρρυθμίσεις (θα υλοποιήσουμε 68), που αφορούν προπαντός την ψηφιοποίηση του κράτους και θα διευκολύνουν οι ίδιες, υλοποιούμενες, την εκτέλεση του σχεδίου. Τρίτον γιατί δημιουργήσαμε μια μικρή, ποιοτική και ευέλικτη υπηρεσία για τον συντονισμό της υλοποίησης, μόλις 40 στελέχη. Στόχος να έχουμε ένα σύστημα με τον μέγιστο έλεγχο και τις ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr