Σκυλακάκης: Στο “τραπέζι” να επεκταθούν και το 2022 τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης

0
17

Σκυλακάκης: Στο “τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να επεκταθούν και το 2022 τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης από τη Βουλή.

Στο “τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο να επεκταθούν και το 2022 τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης από τη Βουλή.

«Πέραν των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκαν ήδη, αναλόγως της εξέλιξης της κρίσης η κυβέρνηση επιφυλάσσεται για νέα μέτρα το 2022 μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι αβέβαιη η διάρκεια της χρονικής κρίσης όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν πρόκειται να ξεπεράσει τον Απρίλιο. Σχετικά με τα φορολογικά και τη φορολογική πολιτική ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως υπάρχει τεράστια μείωση της φορολογίας και μάλιστα μόνιμη.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ποια τα επτά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια από την Κομισιόν

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων αποφάσισε σήμερα η Κομισιόν τα οποία θα είναι άμεσα εφαρμόσιμα από τις εθνικές κυβερνήσεις. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στοχευμένες φορολογικές μειώσεις και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Τα νέα μέτρα είναι τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Ποια τα άμεσα μέτρα

Έκτακτη υποστήριξη εισοδήματος για καταναλωτές σε ενεργειακή φτώχεια, για παράδειγμα μέσω κουπονιών ή μερικής πληρωμής λογαριασμών, η οποία μπορεί να υποστηριχθεί με έσοδα από το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Ρύπων (ETS) της ΕΕ.

Εξουσιοδότηση προσωρινών αναβολών πληρωμών λογαριασμών.

  • Παροχή εγγυήσεων για να αποφευχθούν αποσυνδέσεις από το δίκτυο.
  • Παροχή προσωρινών, στοχευμένων μειώσεων των φορολογικών συντελεστών για τα ευάλωτα νοικοκυριά.
  • Παροχή βοήθειας σε εταιρείες ή βιομηχανίες, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
  • Διερεύνηση πιθανής αντι-ανταγωνιστικής συμπεριφοράς στην αγορά ενέργειας και ενίσχυση της παρακολούθησης στην αγορά άνθρακα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).
  • Διευκόλυνση ευρύτερης πρόσβασης σε συμφωνίες αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποστήριξή τους μέσω συνοδευτικών μέτρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr