Σοφία Ζαχαράκη κορωνοϊός σχολεία: Η προσέλευση των μαθητών ανέρχεται στο 70%

0
65

Σοφία Ζαχαράκη κορωνοϊός σχολεία: Στο άνοιγμα των σχολείων και στην προσέλευση των μαθητών αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη.

“Κάποια παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία της τηλεκπαίδευσης, κάποια παιδιά σε πολλά νησιά σε δυσπρόσιτα μέρη, σε μέρη τα οποία είχαν καθυστερήσει να πάνε και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είχαν και έχουν την ευκαιρία αυτές τις μέρες και μέχρι τη 12η Ιουνίου να πάνε στο σχολείο, να βρουν ξανά την καθηγήτρια και τον καθηγητή και να λύσουν απορίες. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ευκαιρία σε κάθε παιδί όπου και αν βρίσκεται ακόμα και αν αυτόν τον καιρό δεν είχε τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Άρα, σε κάθε παιδί της Γ’ Λυκείου που δεν είχε καταφέρει να καλύψει μέρος της ύλης δίνεται η ευκαιρία αυτή τη στιγμή με ανοιχτό σχολείο, με ανοιχτή τάξη, να βρεθεί εκεί και να το κάνει.

Σχετικά με το ζήτημα της προσέλευσης των παιδιών, έχουμε περίπου στατιστικά 70% κατά μέσον όρο σε όλη την Ελλάδα, προφανώς με γεωγραφική διακύμανση αλλά με πάλι με ένα μέσο όρο περίπου 70% σε όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά επικαιροποιούνται γιατί θυμίζω ότι σήμερα πηγαίνει το δεύτερο υποτμήμα, το δεύτερο κομμάτι της προγραμματισμένης προσέλευσης”, είπε η κ. Ζαχαράκη.

“Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά γυρίζουν ομαλά, είναι σημαντικό ότι οπουδήποτε και αν λαμβάνουμε την ανατροφοδότηση από την τήρηση των μέτρων, γιατί το ένα κομμάτι είναι η τήρηση των μέτρων και το δεύτερο είναι το παιδαγωγικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά επιστρέφουν με τάξη, όπου τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί μας και οι διευθυντές μας είχαν ήδη φροντίσει για την εφαρμογή των μέτρων και όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά. Μακάρι να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε τη χρονιά έτσι ομαλά και οργανωμένα”, πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Πηγή: Pagenews.gr