Σοφία Ζαχαράκη σχολεία: Η κατάληψη δεν είναι απάντηση – Το φαινόμενο αυτό θα ατονήσει

0
27

Για τις καταλήψεις στα σχολεία που καθημερινά αυξάνονται μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. «Η κατάληψη δεν είναι απάντηση και ποτέ δε μπορεί να είναι απάντηση.», επεσήμανε η κα Ζαχαράκη και εκτίμησε ότι είναι ένα φαινόμενο που θα ατονήσει. Όπως είπε ήδη έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται έξω από τα σχολεία, στελέχη εκπαίδευσης μαζί με τους διευθυντές των σχολείων και το σύλλογο διδασκόντων και συζητούν με τα παιδιά για τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική ζωή.

Στη συνέχεια μιλώντας για τα όσα ζητάνε παιδιά και γονείς είπε ότι υπάρχουν αιτήματα για το σπάσιμο τμημάτων, ωστόσο αυτό είναι πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών. «Αυτή τη στιγμή πλήττεται ο πιο οικονομικά αδύναμος.», τόνισε η κα Ζαχαράκη. Σχετικά με το ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών, η υφυπουργός είπε πως το να μπορέσουν να προσληφθούν τόσος νωρίς οι 30 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αυτή η δουλειά, οι πιστώσεις είναι δουλειά μηνών.

Τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία αν γίνει Lockdown

Επίσης, μίλησε για τις ενέργειες που θα γίνουν στο εξής. Πρώτον, διευρύνεται το ολοήμερο προς διευκόλυνση των γονέων. Δεύτερον, την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για 3μηνιαίες συμβάσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών. Και τρίτον, αρχές Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν τα κενά όπου κι αν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, τόνισε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν αν γίνει lockdown, όπως είπε και ο πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Πέμπτης έγινε ένα μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας έκανε γνωστά κάποια από τα αιτήματα των μαθητών. Καλύτερες συνθήκες στις τάξεις, λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, περισσότεροι καθηγητές στα σχολεία και λεφτά για την Παιδεία κι όχι για τα Rafale.

Στο υπουργείο Παιδείας είναι έντονη η ανησυχία σχετικά με την υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πηγαίνουν στα σχολεία για να συζητήσουν με τους μαθητές για τη δημόσια υγεία, την προστασία που προσφέρει η χρήση μάσκας αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν με τη μη χρήση αυτής. Παράλληλα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν και τους γονείς των μαθητών σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr