Σωκράτης Παπασταθόπουλος Ολυμπιακός: Έτσι χάλασε η μεταγραφή του το 2005

0
25

Το 2005 ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ένας ανερχόμενος ποδοσφαιριστής. Όλες οι μεγάλες ομάδες ήθελαν να τον κάνουν δικό τους, αλλά τελικά εκείνος κατέληξε στην ΑΕΚ. Μετά από ένα μικρό πέρασμα στη Νίκη Βόλου, επέστρεψε στην Ενωση και έγινε βασικός από πολύ μικρή ηλικία. Στη συνέχεια ακολούθησε η Τζένοα και μια μεγάλη καριέρα στο κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες και στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Πριν από λίγο καιρό ο Σωκράτης πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ωστόσο λίγοι γνώριζαν ότι η μεταγραφή είχε φτάσει μια ανάσα από την ολοκλήρωση της και το 2005 πριν ο παίκτης πάει στην ΑΕΚ. Ένα άγνωστο παρασκήνιο για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αποκάλυψε ο Γιώργος Λούβαρης μιλώντας στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου. Ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 32χρονο άσο το 2005, ωστόσο μια αλλαγή στην ομάδα, έφερε τα πάνω κάτω.

Ο Μπάγιεβιτς έπαιξε το ρόλο του χωρίς να το θέλει

«Είχα κλείσει ραντεβού με τον πατέρα του Παπασταθόπουλου, ο οποίος ήρθε στο γραφείο μου στην ΠΑΕ. Εμείς μόλις είχαμε διακόψει τη συνεργασία μας με τον Μπάγεβιτς και θα παίρναμε τον Σόλιντ. Θυμάμαι τι μου είχε πει ο πατέρας του επί λέξει. Μου είχε πει ευγενικά: «Ακούστε κ.Λούβαρη, εγώ ήθελα το παιδί μου να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή στον Ολυμπιακό ήταν ο Μπάγεβιτς».

Προσπάθησα να του αλλάξω γνώμη, του είπα ότι θα πάρουμε σοβαρό προπονητή στην ομάδα, αλλά ανησυχούσε ότι το παιδί του θα χαθεί στον Ολυμπιακό. Είχαμε και πολλούς αμυντικούς τότε. Είχαμε μάθει βέβαια από το σκάουτινγκ ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Οφείλω να πω ότι ήταν ένας πολύ κύριος, πολύ ευγενικός άνθρωπος, αξιοπρεπέστατος. Δεν μιλήσαμε καν για λεφτά», αποκάλυψε ο Γιώργος Λούβαρης για μια μεταγραφή που καθυστέρησε 16 χρόνια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr