Σολτς: Κατά του ακροδεξιού AfD, του “κόμματος της Ρωσίας”

0
67

Σολτς: Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε την ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το «κόμμα της Ρωσίας»

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε την ακροδεξιά παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) το «κόμμα της Ρωσίας» ενώπιον της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Απαντούσε σε ερώτηση μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD που χαρακτήρισε τις κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί σε βάρος της Μόσχας από τη Γερμανία και την ΕΕ «ανώφελες» και προέτρεψε να λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος θεωρητικά θα μετέφερε φυσικό αέριο από τη Ρωσία απευθείας στην αγορά της Γερμανίας.

Το έργο αυτό μπήκε στο ράφι μερικές ημέρες μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια. Η ροή του αερίου μέσω προϋπάρχοντος αγωγού, του Nord Stream 1, έχει μειωθεί τελευταία από τη ρωσική κρατική προμηθεύτρια αερίου Gazprom.

«Το AfD δεν είναι μόνο ακροδεξιό λαϊκίστικό κόμμα, αλλά είναι επίσης το κόμμα της Ρωσίας», αντέτεινε καυστικά ο κ. Σολτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος επανέλαβε εξάλλου ότι η Γερμανία ετοιμάζεται να πάψει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος του Κρεμλίνου και οικοδομεί τις απαραίτητες υποδομές για αυτό. Έτσι, υποστήριξε, θα επιτευχθεί «αληθινή ενεργειακή ασφάλεια για τη Γερμανία», κάτι που θα είναι «προς το συμφέρον όλων των πολιτών».

Το ΝΑΤΟ, η Γαλλία και η αριστερά ως κόμμα – στούντιο

Οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές έφεραν τους NUPES του Μελανσόν στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, παρεμποδίζοντας το πολιτικό έργο του φιλελεύθερου Προέδρου Μακρόν, αλλά και αναδεικνύοντας συνεχώς νέες διαφωνίες στο εσωτερικό του.

Το ζήτημα της Βορειοατλαντικής Ένωσης ήταν από την αρχή στην πρώτη γραμμή των ανταγωνιστικών μεταξύ τους προτάσεων από τις τέσσερις μεγάλες πολιτικές «οικογένειες», που συγκροτούν τις γραμμές του: την Ανυπόταχτη Γαλλία του συνεπούς σοσιαλιστή Μελανσόν, την οικολογική συνιστώσα, το ιστορικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το επίσης ιστορικό Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ενδεικτικό της πολυφωνίας, που κάνει τη ριζοσπαστική αριστερά να μοιάζει όλο και περισσότερο με «κόμμα – στούντιο», βυθισμένη μέσα σε μια παράφωνη πολυφωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr