Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες ύστερ από έκρηξη σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

0
34

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ύστερ από έκρηξη σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου στη Σομαλία.

Μερικές πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη φονική έκρηξη, αν και το globalnews.ca δημοσιεύει πως τα θύματα είναι πολύ παραπάνω, κάνοντας λόγο για δέκα νεκρού. Επίσης, εικοσιοκτώ άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή (16 Αυγούστου) στο ξενοδοχείο Elite, στην παραλία Λίντο, στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Επίσης, αναφορικά με το ποιος πραγματοποίησε αυτή την επίθεση, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SONNA μετέδωσε ότι η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ διέπραξε την επίθεση με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην είσοδο του ξενοδοχείου και ένοπλους μαχητές της. Πυρά ακούγονται από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί.

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας;

«Άκουσα μια τεράστια έκρηξη στο ξενοδοχείο, ακολούθησαν πυροβολισμοί και κατόπιν υψώθηκε καπνός», περιέγραψε ο Άχμεντ Άλι, ένας αυτόπτης μάρτυρας, στο Ρόιτερς. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες άμαχοι, που περνούσαν έξω από το ξενοδοχείο και άλλοι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Μεταξύ των νεκρών είναι ένας διευθυντής του υπουργείου Ενημέρωσης», αναφέρει το SONNA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Ισμαήλ Μουκτάρ Ομάρ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπάλληλοι κυβερνητικών υπηρεσιών και άνθρωποι από τη διασπορά συχνάζουν στο ξενοδοχείο. «Η ανταλλαγή πυρών είναι τρομακτική και αδέσποτες σφαίρες έφθασαν σε εμάς στην παραλία», περιέγραψε ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας κυβερνητικός υπάλληλος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός αστυνομικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένοπλοι περικύκλωσαν το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr