Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: H υφασμάτινη μάσκα θα βοηθήσει 15 – 20% στον περιορισμό της διασποράς του ιού

0
52

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Στη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, απάντησε σχετικά με το φλέγον θέμα των μασκών, ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, κάνοντας τους πολίτες να αναρωτιούνται τι τελικά πρέπει να κάνουν

Έτσι, ο κ. Τσιόδρας, απάντησε σε σχετική ερώτηση στο θέμα για τις υφασμάτινες μάσκες και την επικινδυνότητα που ενδεχομένως κρύβουν τονίζοντας, ότι αν η χρήση της είναι σωστή, μπορεί να βοηθήσει σύμφωνα με διεθνείς παρατηρήσεις 15-20% στον περιορισμό της διασποράς του ιού.  Ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς του ιού αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά.

«Αν την αλλάζεις όταν αποκτήσει υγρασία, αν την πιάνεις από μπροστά από το πρόσωπο, αν τη βγάζεις με λάθος τρόπο και δεν απολυμαίνεις τα χέρια σου με το αντισηπτικό ή με καλό πλύσιμο, ναι χρειάζεται προσοχή. Ναι, η μάσκα είναι συμπληρωματικό μέσο»

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι η μάσκα θα βοηθήσει αν χρησιμοποιηθεί σωστά. «Είναι ένα θέμα που συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε» είπε ο κος Τσιόδρας. Αναφερόμενος και στη χρήση μάσκας στο σχολείο και απαντώντας σε ερώτηση που είχε να κάνει με τα φαινόμενα bullying που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν μεταξύ μαθητών, είπε ότι σε καμία περίπτωση η επιτροπή δεν θέλει να λειτουργήσει αρνητικά και να γίνει αφορμή για bullying η χρήση της μάσκας στο σχολείο. «Ζητήσαμε την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολικά λεωφορεία και όχι στο περιβάλλον του σχολείου για να προστατευτούν οι συνοδοί των παιδιών και οι οδηγοί των λεωφορείων» επισήμανε ο Σ. Τσιόδρας.

«Επικίνδυνη ωστόσο η υφασμάτινη μάσκα αν δεν χρησιμοποιείται σωστά». Δείτε όλα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας:

Πηγή: Pagenews.gr