Σωτήρης Τσιόδρας: Μετά το τέλος της τηλεοπτικής ενημέρωσης, επανεμφανίζεται

0
50

Σωτήρης Τσιόδρας: Μετά το τέλος της τηλεοπτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορωνοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα επανεμφανιστεί στις οθόνες μας. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να του κάνουμε και ερωτήσεις σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού, τις προβλέψεις του και την εμπειρία των τελευταίων μηνών.

«Συζητώντας με…» ονομάζεται ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων που εγκαινιάζει η ελληνική Προεδρία στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, στις 4.00 το απόγευμα. Πρώτος προσκεκλημένος θα είναι ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πρόκειται για μία καινοτομία της ελληνικής προεδρίας που εντάσσεται στις εναλλακτικές ψηφιακές δράσεις (e-chairmanship), προσφέροντας ένα θεσμικό βήμα διαλόγου, ανοιχτό στο ευρύ κοινό, με σημαντικές προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλα αυτά θα γίνουν με την συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε πως την Τρίτη 26/5 έδωσε την τελευταία ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Σκοπός αυτών των ψηφιακών συναντήσεων, όπως ορίζεται, είναι ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία των πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εναρκτήρια τοποθέτηση θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι κεντρικό θέμα της ελληνικής προεδρίας είναι «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας σε συνθήκες πανδημίας – Αποτελεσματική διαχείριση μίας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Πως θα δούμε τη συζήτηση

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι η ψηφιακή συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming στην ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και από το κανάλι της ελληνικής προεδρίας στο youtube.

Τέλος, επισημαίνεται πως όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον κ. Τσιόδρα, μπορούν να τις αποστείλουν έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στην ειδική πλατφόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας της ελληνικής προεδρίας.

Πηγή: Pagenews.gr