Σούπερ μάρκετ: Από το Σάββατο το νέο ωράριο λειτουργίας

0
36

Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ μετά τη μερική άρση του lockdown καθώς και η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το νέο ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ ισχύει σε όλη τη χώρα, δηλαδή και για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον από τις 21:00 το βράδυ. Το νέο ωράριο δεν ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ αλλά και για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν, δηλαδή, επίσης στις 20:30.

Σούπερ μάρκετ: Το lockdown και το ωράριο

Όπως αναφέρεται στις αναθεωρημένες οδηγίες στο forma.gov.gr για το SMS 2 στο 13033 η χρήση του προβλέπεται για:

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.
Σε κάθε περίπτωση το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ προκύπτει από την αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας που πλέον ξεκινάει στις 9 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα.

Η Lidl αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα ωράρια των καταστημάτων ενδέχεται να αλλάξουν βάση κυβερνητικών αποφάσεων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στο κατάστημα της περιοχής σας».

Ο Σκλαβενίτης σημειώνει: «Ωράριο λειτουργίας Καταστημάτων

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 – 20:30 | Σάββατο: 08:00 – 20:00 | Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Διαφοροποιήσεις ωραρίου Καταστημάτων έως και το Σάββατο 20 Μαρτίου:

Αττική και Θεσσαλονίκη:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 – 20:30 | Σάββατο: 07:00 – 20:00

(Εξαιρείται το Eμπορικό Kέντρο The Mall, Μαρούσι, Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 20:30 | Σάββατο: 08:30 – 20:00)

Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Λευκάδας, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας & Χαλκιδικής και οι Δήμοι Ιωαννιτών, Κατερίνης, Ρόδου, Σκιάθου και Χανίων:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 – 18:30 | Σάββατο: 07:00 – 20:00

Τα Καταστήματά μας στην Αταλάντη και στην Ορεστιάδα θα είναι κλειστά το Σάββατο 20 Μαρτίου, λόγω της εορτής των Πολιούχων, Αγίων Θεοδώρων»

Σούπερ μάρκετ: Με κωδικό 2 στο 13033

Ο κωδικός μετακίνησης για προμήθεια αγαθών είναι το 2 στο 13033 και η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας πεζοί ή με ποδήλατο. Οι καταναλωτές θα έχουν δύο ώρες στη διάθεσή τους για να ψωνίσουν και η προσέλευσή τους θα γίνεται με αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας. Για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2.

«Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Το δίωρο θα ισχύει για όλη τη μετακίνηση από το σπίτι μέχρι το κατάστημα και την επιστροφή και οι πολίτες θα πρέπει να το επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια πιθανού ελέγχου από την Αστυνομία.

Αναλυτικά τι θα ισχύει

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη την εβδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20/3/2021
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από τη Δευτέρα
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, μάσκα και SMS 6
  • Το ίδιο και για τα πάρκα, μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου
  • Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6

Δείτε εδώ όλα τα μέτρα σε μορφή PDF ΕΔΩ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr