Σουρβίνος – Σαρηγιάννης: Επικράτηση μετάλλαξης Δ μέχρι τέλη Αυγούστου

0
170

Σουρβίνος – Σαρηγιάννης: «Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού» τόνισε ο κος Σαρηγιάννης επισημαίνοντας την σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού σε αυτή την φάση της μάχης μας με την πανδημία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα του Κορωνοιού αλλά και εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα έδωσαν μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Σαρηγιάννης και ο Γιώργος Σουρβίνος.  Σύμφωνα με τον καθηγητή Σαρηγιάννη τα επικαιροποιημένα μοντέλα για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού δείχνουν πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει λογικά μέχρι το τέλος Αυγούστου. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε βέβαιος  βέβαιος για το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει με τέταρτο κύμα, παρά τον καθησυχασμό του Χαράλαμπου Γώγου που δήλωσε πως έχουμε ξεπεράσει τα όρια της ανησυχίας.

Παράλληλα, μέχρι το Σεπτέμβρη δεν θα ήταν απίθανο να βλέπουμε τα ημερήσια κρούσματα κορωνοιού να ξεπερνούν τα 1000, εκτίμησε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως ζήτημα εγείρεται όσον αφορά το κατά πόσο εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού, ,δεδομένου ότι η δυναμική της εν λόγω μετάλλαξης είναι ορμητική, ή θα καταφέρουμε να την τιθασσεύσουμε νωρίτερα.

«Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού» τόνισε ο κος Σαρηγιάννης επισημαίνοντας την σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού σε αυτή την φάση της μάχης μας με την πανδημία.

Ο καθηγητής υπογράμμισε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των εμβολιασμών δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι υπολογίστηκε πως ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό «όπλο στη φαρέτρα» εντούτοις δεν θα αρκέσει καθώς για να δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα 80-83% των εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Σαρηγιάννης τόνισε πως θα δούμε ημερήσια κρούσματα να αγγίζουν τον αριθμο 1000 και πάλι εντούτοις το σημαντικό είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, πράγμα που δεν θα ήταν απίθανο να συμβεί εάν δεν κάναμε κάτι για αυτό.

Tα λεγόμενα του καθηγητή Σαρηγιάννη επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Σουρβίνος κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή στην οποία μπορούν και πρέπει να συμβούν παράλληλες δράσεις με πρώτη και κύρια την εμβολιαστική μετάλλαξη η οποία και θα πρέπει να επιταχυνθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr