Στα χέρια του Αυγενάκη το αίτημα της Super League για παρουσία κόσμου στα γήπεδα

0
47

Στο χθεσινό ΔΣ της Super League έγινε γνωστή η κοινή επιθυμία των ομάδων να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Οι σύλλογοι πιστεύουν ότι από τη στιγμή που η χώρα έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα θα πρέπει να γίνει κάτι ανάλογο και στο ποδόσφαιρο. Πάντα με βάση όσα συνιστούν οι ειδικοί. Η λίγκα κατέληξε σε ένα ποσοστό 20% χωρίς οι φίλαθλοι να ξεπερνάνε συνολικά τους 8.000.

Μάλιστα, η λίγκα απέστειλε το σχετικό αίτημα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε (σε επικοινωνία του με τον Μηνά Λυσάνδρου) άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ

Αργά χθες βράδυ απεστάλη στον Υφυπουργό Αθλητισμού η ομόφωνη απόφαση της Super League 1, περί της διεξαγωγής των λοιπών αγώνων της τρέχουσας περιόδου με την παρουσία φιλάθλων. Ο κ. Αυγενάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της SL1, Μηνά Λυσάνδρου και συζήτησαν για τα επόμενα απαραίτητα βήματα, που πρέπει να γίνουν από πλευράς διοργανώτριας αρχής.

Ο Υφυπουργός ζήτησε να αποσταλεί άμεσα αναλυτικό υγειονομικό και επιχειρησιακό πρωτόκολλο από τη SL1. Δεσμευτικό για την κάθε ΠΑΕ μέλος της, καθότι ως γηπεδούχος θα έχει την ευθύνη πλήρους τήρησής του, εφόσον φυσικά εγκριθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές το αίτημα για παρουσία φιλάθλων. Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης διαβίβασε -και ήδη επεξεργάζονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ- μέσω του συντονιστή της, γγΑ Γιώργο Μαυρωτά, τα 17 σημεία εφαρμογής του σχεδίου παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες, που είχαν αποσταλεί σε προγενέστερο χρόνο.

Προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υγειονομικών επιτροπών (υπουργείου Υγείας και ΓΓΑ) με τους εκπροσώπους της Super League 1. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, παρότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της παρουσίας φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πάντοτε, όμως, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, καθώς και με την πιστή εφαρμογή από τις ΠΑΕ των πρωτοκόλλων που θα προκύψουν. Με αμοιβαία εμπιστοσύνη και ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Είναι αυτονόητο, βέβαια, ότι τον καθοριστικό λόγο και την τελική έγκριση, σ’ αυτό το μεγάλο εγχείρημα, έχουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr